Meer informatie

Achtergrond

Het uitwisselen van huizen is een nieuw maar krachtig fenomeen. In een buurt van 1000 bewoners zijn er gemiddeld 100 die na de al bijna tien jaar kwakkelende huizenmarkt willen verhuizen, terwijl er maar 10 huizen te koop staan. Dat zijn 90 mensen die achter het net vissen. Door inzichtelijk te maken wie deze 90 mensen zijn, kunnen ze onderling op zoek naar matches: de een wil kleiner wonen, de ander wat groter, beide houden ze van modern of juist klassiek: match!

Wat is de huizenpluizer?

De huizenpluizer is een sociale netwerksite voor huizen. Op de site beschrijven mensen die willen verhuizen hun huidige woning. Hierbij geven ze ook aan of het huis reeds te koop of te huur staat (bijvoorbeeld omdat ze al een andere woning hebben), of dat het pas ter beschikking komt wanneer de bewoners zelf iets anders gevonden hebben. En verder wat kenmerken, een leuk verhaaltje en een paar foto’s (tip: met de panoramastand van uw mobiele telefoon zet u zelfs het kleinste kamertje haarscherp op de foto!).

Op basis van een instelbaar zoekprofiel kan je op tinder-achtige wijze door de huizen heen navigeren. Bij ieder huis geef je aan of het pluis is (het voldoet mogelijk aan de wensen) of niet.

Op die manier ontstaat een soort netwerk van mensen die elkaars huizen leuk vinden. Ze krijgen daar bericht van. Bij wederzijdse interesse kan gekeken of een huizenruil daadwerkelijk realistisch is, maar er kan ook verder gezocht worden naar een ruildriehoek (drie mensen die elkaars huizen ruilen) of een huizentrein: iemand die zijn huis al te koop of te huur heeft staan, gevolgd door één of meer mensen die weer interesse hebben in elkaars woning.

Meedoen?

Graag! Met uw huis er bij wordt ons aanbod weer een stukje groter! En dat is meer kans op een succesvolle woningruil of trein! Het plaatsen van uw huis en het bekijken van ons aanbod is gratis, dus waar wacht u nog op?